EASTMAN             ACOUSTIC      ARCHTOP      THINLINE      SOLID BODY      GYPSY JAZZ      MANDOLIN

 

“The Wonderful World Of The Eastman Guitars Workshop” 

Velkommen til en verden af fantastiske håndlavede Guitarer & Mandoliner


Eastman Guitar Shop Danmark

NUTID
Eastman Guitars er en del af Eastman Music Company med hovedkontor i Pomona Californien.
Det amerikanske firma har etableret en unik produktionsmodel hvor alle dele til byggeprocessen, træ, hardvare, elektronik, bliver sendt fra Europa og USA til EASTMAN WORKSHOP BEIJING, hvor dygtige luthiers håndbygger alle modellerne. I spidsen for disse står den amerikanske guitarbygger Otto D’Ambrosio der er Eastmans Mester Luthier & Designer.

 

TRADITION, KVALITET OG PRIS
Når Eastman siger ”håndbygget” mener de det. Derfor kalder de også produktionsstedet i Beijing for et værksted og ikke en fabrik. Eastman Workshop er deres eget og bygger ikke for andre. Her er ingen automatisering og CNC maskiner, men kun passionerede og dygtige guitarbygger der bygger disse fantastiske instrumenter.
Det er altid nærliggende at sammenligne et produkt med konkurrenternes. På nettet er der rigtig mange sammenlignende test med brand som f.eks. Martin og Taylor, og her kommer Eastman altid meget tæt på med deres kvalitet, spilbarhed og tone, og ofte løber de fra konkurrenterne. Og det skal ses i lyset af at PRISEN ER MERE END DET HALVE!

Eastman Europa leverer guitarer og mandoliner til det europæiske marked. På deres distributionscenter i Holland har de et stort serviceværksted der kontrollerer og justerer alle instrumenter før de sendes videre til de enkelte forhandlere.  

 

HISTORIEN
Da Eastman Strings i 1992 blev grundlagt at en ung kinesisk emigrant i USA, Qian Ni, blev det starten for en af verdens fineste producent af orkesterinstrumenter. I den store tradition efter instrumentmagere som Antonio Stradivari, Lloyd Loar (Gibson) og John D’Angelico, bygger Eastman i dag videre på fundamentet af deres violinproduktion og producerer i dag nogle af de bedste guitarer og mandoliner på markedet.

Denne udvikling startede i 2004, hvor Eastman designede og byggede sine første 3 archtop guitarer der blev introduceret på årets NAMM-show i Californien. Der var øjeblikkelig positiv respons fra guitarister verden over der bemærkede det fine håndværk, de gode akustiske egenskaber og selvfølgelig også den gode prissætning. Kun få år senere introducerede Eastman også deres anerkendte mandoliner og flattopguitarer.

Hvad gør Eastman så specielt? Alle modeller er håndbyggede af dygtige luthiers hvoraf mange har været med Eastman fra begyndelsen. Deres håndværksmæssige knowhow, engagerede tilgang til byggeprocessen og brug af kun de bedste materialer skaber disse meget fine instrumenter med deres overlegen tone og spilbarhed. Den legendariske jazzguitarist John Pisano kommenterer ikke kun de høje akustiske egenskaber ved Eastmans guitarer, men også AT han ligesom mærke instrumentets vibrerende respons “som om det er i live.”

Eastman Guitar Shop Danmark


EASTMAN                                                                        EASTMAN   


 

Video: Eastman Guitars Pomona Tour Video: Eastman Workshop Tour